Afmetingen

Afmetingen

De lengte van dit zeilschip is, met de boegspriet voorop en de davits aan de achtersteven, 9.20 meter. Hierbij rekenen we de bijboot "Wadlander" niet mee. De breedte bedraagt 3 meter. Deze breedte wordt ten volle benut want het schip heeft de kuip niet achterop, maar meer naar het midden. We beschikken zodoende over een royale kuip van bijna 3 x 3 meter die veel zitgelegenheid biedt.

 

In het midden van deze kuip staat de stuurkolom waaruit een tafel kan worden uitgeklapt; bij goed weer kunnen we dus heerlijk aan dek vertoeven.

De hoogte met mast blijft net iets onder de 10 meter, we kunnen dus onder de grote bruggen doorvaren, zonder dat het verkeer gestopt moet worden.

 

Diepgang

De diepgang is met slechts 65 centimeter een groot voordeel ten opzichte van “scherpe zeiljachten”. We kunnen ook op ondiep water heerlijk uit de voeten! En we kunnen natuurlijk droogvallen op de Wadden!  Tijdens het zeilen laten we het midzwaard wat zakken om niet teveel af te drijven.Wil je meer informatie of  contact met schipper Ardjan,  klik dan hier voor het contactformulier of bel: 06-1275 0406